Maatilan töitä ja arkea

« takaisin kotisivulle (homepage)

New Holland varaosat ja muut varaosat valitaan merkin mukaan

Julkaistu

Traktorien ja muiden maatalouskoneiden hyvä huolto ja kunnossapito on tärkeää niiden turvallisen käytön ja kestävyyden kannalta. Myös työkoneita kannattaa huoltaa ennakoivasti ja säännöllisesti ja varmistaa siten, että koneet ja laitteet ovat parhaimmassa mahdollisessa kunnossa sesonkiaikaan. Oletko kiinnostunut maataloudesta ja maatalouskoneista? Siinä tapauksessa olet löytänyt juuri oikeaan paikkaan, sillä tässä blogissa kirjoitamme elämästä maatilalla. Tämänkertaisena aiheena on maatalouskoneet, miten niitä kannattaa huoltaa ja mistä löytää tarvittavat varaosat, jos esimerkiksi haussa on New Holland varaosat. Tervetuloa ja toivottavasti kirjoituksesta löytyy aiheesta hyödyllistä ja mielenkiintoista tietoa.

Miksi maatalouskoneiden hyvä huolto on tärkeää?

Kaikki koneet ja laitteet kuluvat käytössä, kuten niiden tarvitsemat öljyt ja nesteet myös. Varsinkin sesonkiaikaan maatalouskoneiden tulisi olla parhaassa toimintakunnossa ja sen vuoksi niitä kannattaa huoltaa säännöllisesti, että vältytään suuremmilta vioilta, jotka voivat myös aiheuttaa tulojen menetystä, jos tarvittavia koneita tai laitteita ei pystytä käyttämään. Konekustannukset ovat myös merkittävä osa maatilan kustannuksia, joten niillä on myös suuri merkitys maatilan tuotantokustannuksiin ja kannattavuuteen. Konekustannuksin kuuluvat sekä niiden hankintahinta että niiden kunnossapitoon kuluvat kustannukset. Koneiden kunnossapidosta aiheutuviin kustannuksiin voi vaikuttaa parhaiten niiden hyvällä kunnossapidolla sekä omalla ajotavalla

Miten maatalouskoneita kannattaa huoltaa?

Traktoreiden ja ajettavien maatalouskoneiden huolto- ja kunnossapitotyöt voidaan jakaa päivittäisiin, viikoittaisiin, kausittaisiin ja käyttötuntivälientehtäviin huoltotöihin. Leikkuupuimureiden kunnossapitoon kuuluu sesonkiaikaan päivittäiset sekä viikoittaiset huoltotyöt ja sesongin ulkopuolella tehdyt vuosittaiset huollot. Yleensä päivittäiset ja viikoittaiset huoltotyöt tekee koneen käyttäjä itse ja määräaikais- ja vuosihuollot tekee huoltoyrittäjä. Uusia maatalouskoneita ostettaessa kannattaa niille harkita huoltosopimuksen solmimista. Huoltosopimus on käyttäjälle vaivattomampi tapa koneiden huoltoon, sillä se kattaa koneen merkin ja mallin mukaiset määräaikaishuollot ja varaosat. Huoltosopimuksen voi solmia myös New Holland merkin kanssa, jolloin huoltosopimus kattaa New Holland varaosat. Huoltosopimusta voi muokata sen mukaan mitä siihen haluaa kuuluvan. Huoltosopimus solmitaan yleensä koneen oston yhteydessä ja kannattaa tarkistaa huolellisesti, mitä sopimukseen kuuluu ja haluaako sitä laajemman. Sopimuksen tekemisen yhteydessä määritellään myös koneen vuotuinen käyttötuntimäärä, sopimuskauden määräaikaishuollot sekä mitä ne sisältävät. Esimerkiksi Hämeen traktorihuolto huoltaa maatalouskoneita ja on perehtynyt New Holland merkkiin.


jaa